8 tips som gör dig bättre på Twitter

8 tips på hur du blir bättre på TwitterTwitter växer så det knakar och allt fler privatpersoner och företag hittar dit. Det kan dock vara lite klurigt att komma igång med en ny kanal och veta vad som fungerar bäst. I det här inlägget tänker jag ge några grundläggande tips på hur du kan förbättra din twittrande och nå ut i bruset.

Ha en slagkraftig tweet

Om delar en länk så tänk på att försöka att ha en slagkraftig tweet som lockar folk till att klicka sig vidare. Tänk på det som att du skriver en rubrik till ett pressmeddelande eller liknande.

Använd relevanta hashtags

Hashtags har en förmåga att missbrukas av nya användare och det gäller att försöka hålla sig till relevanta hashtags. Tänk på det som en kategorisering och om du skriver om e-handel så tagga det med #ehandel eller om det är SEO så finns det t.ex. #svseo. Är du på någon konferens så brukar det alltid finnas någon aktuell hashtag att använda.

Lägg till bilder

Människor älskar bilder så om du vill öka engagemanget, lägg till en relevant bild som passar till det du skriver. Har du skrivit ett blogginlägg så lägg med en bild från inlägget.

Längden på tweets

Först och främst så har Twitter en spärr så du kan inte skriva mer än 140 tecken i en tweet så försök hålla dina meddelanden under detta istället för att sprida ut på flera. Mest optimalt är att ligga runt 100-110 tecken då det finns plats för kommentarer om någon vill retweeta.

Ha ett budskap

Fundera på vad du egentligen vill säga med tweeten och försök hålla dig till det budskapet. Fråga dig själv innan du twittrar om den uppfyller budskapet du vill förmedla.

Ställ frågor

Ett bra sätt för att öka engagemanget är att ställa frågor till dina följare och på så sätt starta en dialog.

Var personlig

Att vara personlig hjälper mycket och istället för att vara stel och låta som en robot är det bättre att man bjuder på sig själv och är mänsklig. Människor pratar hellre med någon som är personlig så anpassa helt enkelt språket.

Skriv en bra bio

Försök skriva en bra presentation av dig själv, skriv vad du är intresserad av, länk till din sajt och lägg till en snygg bild.

Gillade du inlägget?

   
       

En kommentar “8 tips som gör dig bättre på Twitter

  1. Är själv väldigt dålig på twitter, ställer mig ofta frågan vad jag skulle ha för användning för det. Men insett på senare tid att det är bara att hacka på trenden :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *