Google Authenticator för WordPress

Jag har under en lång tid varit en flitig användare av Google Authenticator för att logga in på mina diverse konton och tjänster. Google Authenticator är en tvåstegsverifiering som kräver att du har tillgång till din mobiltelefon när du ska logga in på ditt konto, väl där så genereras en unik kod som är giltig under en kort tid. Det gör det helt enkelt lite jobbigare för användaren men gör det också väldigt mycket svårare för någon att kapa dina konton.

För någon vecka sedan så upptäckte jag Google Authenticator för WordPress. Det är helt enkelt ett plugin som bygger på samma princip vilket är helt suveränt med tanke på alla brute force attacker som sker mot WordPress dagligen.

Det du behöver är:

När du väl gjort det så går vi tillbaka in i WordPress och går till, Användare > Din Profil och under där hittar du Google Authenticator inställningarna.

Google Authenticator WordPress

I inställningar så ser du en ruta där det står Active som du ska klicka i för att aktivera Google Authenticator. Du kan klicka i den när du är klar med alla inställningar och Spara men gör det sist av allt.

Relaxed Mode är inte att rekommendera så undvik helst att använda det.

När det gäller Description och Secret Key så är det precis vad det låter som. Desciprtion är kontonamnet i Google Authenticator appen och koden är till för om du inte använder QR-koden. Ett tips är att inte använda mellanslag i din beskrivning då iOS har problem med att läsa QR-koden då.

Enable App Password – Aktivera det här om du använder XML-RPC på din blogg, alltså om du använder något externt program för att publicera inlägg. Ger dock sämre säkerhet.

Sen skannar du bara QR-koden som du får upp genom att klicka på Show/Hide QR-code med Google Authenticator appen. Sen skriver du bara in koden du får från Google Authenticator för att logga in.

Google Authenticator WordPress

Gillade du inlägget?

   
       

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *