Google Tvåstegsverifiering

Med anledning av att många lösenord är på vift efter att Bloggtoppen, Gratisbio.se och ett antal andra sajter blivit hackade så är det dags att se över sina lösenord.

Har du ett Google-konto så rekommenderar jag att du aktiverar Tvåstegsverifiering då det gör ditt konto betydligt säkrare. Det hela går ut på att man behöver ha sin telefon för att logga in på sitt konto. Visst låter det lite bökigt men det är faktiskt inte så jobbigt som det låter och det gör kontot betydligt säkrare.

Det fungerar som så att du loggar in med ditt vanliga användarnamn och lösenord, men för att komma åt ditt konto måste du skriva in en verifikationskod som du får från din mobil. Verifikationskoden får du genom SMS eller Google Authenticator som är en app. Om man tycker det är jobbigt att göra tvåstegsverifieringen varje inloggning kan välja att bara behöva göra det var 30:e dag.

Den största nackdelen är att det kräver lite extra tid men det tycker jag att lite extra säkerhet är värt. Använder du ditt Google-konto för att logga in på andra

För att komma igång surfar du till Google, där du kan läsa en utmärkt guide om tvåstegsverifiering.

Gillade du inlägget?

   
       

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *