Håkan Juholts sökresultat blir en katastrof

Det är ingen medvind för Socialdemokraterna och Håkan Juholt i dessa dagar. Något som jag tycker är intressant är att se hur sökresultaten förändras för en offentlig person när det uppstår situationer som den Håkan Juholt har hamnat i. Ett tidigare exempel är Mona Sahlin vars sökresultat inte är särskilt smickrande.

I dagarna har sökresultaten för Håkan Juholt börjat likna Mona Sahlins även om det inte är lika farligt än men för varje dag som går nu så blir sökresultatet värre. På bilden nedan har jag printscreenat sökresultatet för Håkan Juholt kl 15:50 den 11 oktober 2011.

Håkan Juholt Sökresultat

Om vi tittar närmare på sökresultatet ska vi se hur det ser ut för Juholt.

Högst upp ligger Wikipedia och på andra plats får ses som det som räddar Juholt lite, hans sida på Socialdemokraterna och Facebook. Efter denna placering går det utför, riktigt mycket utför. Nu kommer vi till nyhetsresultaten som innehåller en oftantlig stor mängd negativa nyheter kring Juholt för närvarande.

Efter detta kommer DN med sin artikel ”Förundersökning inledd mot Håkan Juholt” vilket inte är vackert för en politiker att ha i toppen av sitt sökresultat. På första sidan kommer även artiklar från Aftonbladet om att en förundersökning är inledd mot Juholt. Expressen har en artikel med rubriken ”Förtroenderas för Håkan Juholt”. På topp på andra sidan ligger en artikel från DN med rubriken, ”Många polisanmäler Håkan Juholt”.

Jag tror att sökresultaten kommer bli betydligt värre än vad det är då det pumpas ut en stor mängd negativa artiklar från tunga sidor just nu. Varje dag tar historien en ny vändning och Juholt och Socialdemokraterna får sökresultatet nedbombat av negativa artiklar. Det ska bli intressant att se hur det utvecklas och jag kommer nog med en uppdatering om någon vecka.

Tips: Följ tweetsen kring Juholt via Twingly Live och för vackra grafer.

Gillade du inlägget?

   
       

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *