Hatet mot Facebook

Det sker stora förändringar på Facebook just nu och det är inget konstigt med det. Däremot så har användarna redan börjat uppmärksamma förändringarna och man protesterar redan mot dessa nyheter. I sig är det inget konstigt att människor protesterar mot förändringar. Vi vänjer oss vid mönster och när vi sedan tvingas ur dessa mönster protesterar vi vilt. Efter ett tag vänjer vi oss vid det nya och slutar klaga, vi faller helt enkelt in i mönstret igen. Men borde det inte finnas en gräns? En gräns där vi säger, nej, nu räcker det.

Antagligen men det krävs väldigt mycket för att folk ska lämna Facebook. Det krävs ett bra alternativ, innan har det inte funnits men nu har Google+ dykt upp som alternativ. Google+ skiljer sig väldigt mycket från Facebook så det krävs mer för att folk ska byta och ändra sitt mönster helt. Det krävs att ens flock byter plattform och det krävs ju en hel del för att hela ens vänskapskrets ska byta plattform.

Folk ogillar nu att man kan se vilka låtar man lyssnar på Spotify, man skäms lite för att visa upp vissa låtar men kan Facebook ändra på detta? Om alla visar upp sina låtar på Facebook så är det ju inte så farligt längre, eller?

Detsamma gäller andra företag som vi erbjuder vår information till. Vi kommer visa vilka artiklar vi läser på Facebook, vilka filmer vi ser, vad vi läser, äter och så vidare. Om alla visar upp det så slutar vi till slut att ifrågasätta och infinner oss i det nya. Vi slutar helt enkelt att klaga och anpassar oss till det nya.

Gillade du inlägget?

   
       

En kommentar “Hatet mot Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *