Jobba med mig

Digital kommunikation med fokus på sociala medier, innehållsmarknadsföring, PR och sökmotoroptimering är mina specialiteter och det jag vill hjälpa ditt företag med är att skapa ett varumärke på nätet som genomsyrar trygghet. Kunderna ska känna att ni lyssnar, ser och uppskattar dem vilket får de att välja er framför konkurrenterna. Nedan kan du läsa lite om vilka tjänster jag kan erbjuda dig för att göra ditt företag till ett levande och framgångsrikt varumärke på nätet.

Innehållsmarknadsföring

Innehållsmarknadsföring handlar om att skapa innehåll som engagerar kunden eftersom det tillför värde. Hur fungerar då innehållsmarknadsföring?

  • Varför innehållsmarknadsföring?  – Att veta vart man ska sikta är viktigt för att få till en fullträff. Vad är det ni vill uppnå? Är det att förändra företagets varumärke, öka trafik till hemsidan, bygga långsiktiga relationer till kunderna, lyfta fram produkter eller kanske är det att skapa buzz inför en kommande produktlansering?
  • Vad för innehåll? – Ska ni dela med er av bilder, filmer, text, tävlingar eller någon grafik? Att bestämma vad som
  • Vilka kanaler? – I vilka kanaler ska ni vara aktiva och dela med er av innehåll.  Är det Facebook, bloggar, Twitter eller kanske Instagram? Beroende av vilken kanal som väljs måste innehållet anpassas för att möta kundernas förväntningar.
  • Hur? – Vem ska producera innehållet? Du behöver en plan för hur innehållet ska produceras och vilka som ska sprida det. En PR-plan är ett måste för att få strategin för din innehållsmarknadsföring i rörelse!
  • Vad kan vi göra bättre? – Att analysera, utvärdera och mäta resultat är minst lika viktigt som att skapa innehåll och genom gedigna analyser så ser vi vad som passar din verksamhet och effektiviserar kommunikationsflödena.

Social media management

Sociala medier har förändrat hur vi människor kommunicerar och det gäller både vårt i vårt privatliv men sociala medier har även revolutionerat hur vi kommunicerar med företag. Dagens företag ställs inför nya utmaningar när det går in på det digitala landskapet. Att förstå och hantera kommunikationen på alla sociala kanaler för att skapa en relation med sina kunder är en utmaning för alla företag. Jag hjälper er gärna med den utmaningen då det är min specialtet att bygga upp en närvaro i sociala medier.

  • Kommunikationsplan –  Först och främst behöver ditt företag en kommunikationsplan för sociala medier som är anpassad efter er marknad och era kunder.
  • Strategi – Efter kommunikationsplanen utvecklar vi en digital strategi för hur de olika sociala kanalerna ska hanteras och hur ni ska interagera med era kunder för att skapa långsiktiga relationer.
  • Innehåll – Vilket innehåll ska publiceras och i vilka kanaler? Jag hjälper er att ta fram innehåll som är anpassat efter respektive kanal som engagerar dina kunder och bygger långsiktiga relationer.
  • Uppföljning – Genom uppföljning  av mål och analys av resultatet från de sociala kanalerna så effektiviseras och anpassas kommunikationen ytterligare.

Omvärldsbevakning

Förr ringde kunder och klagade en och en vilket gjorde att det var enkelt att hantera men idag kan en missnöjd kund som man missar i det digitala flödet skada varumärket väldigt snabbt. Genom omvärldsbevakning hjälper jag dig att bevaka vad som skrivs om ditt varumärke i digitala kanaler.

Annonsering i sociala medier

Att annonsera i sociala medier är effektivt och det går väldigt bra att inrikta annonserna efter din specifika målgrupp. Jag hjälper ditt företag att sätta upp annonsering i de sociala kanalerna som passar bäst för er verksamhet och målgrupp och förser er med resultatrapportering för varje kampanj.

Relationsskapande

För att bygga upp relationer med inflytelserika bloggare och personer i sociala medier krävs det informationen sprids på rätt sätt och till rätt personer. Jag hjälper dig att bygga upp ett kontaktnät och genom det kan vi genomföra kampanjer för att marknadsföra er verksamhet och stärka era relationer.

Utbildning av personal

Under en kort men intensiv utbildning går jag igenom grunderna för hur ni ska hantera er närvaro i sociala medier. Målet med utbildningen är att ni ska kunna hantera era sociala kanaler tryggt och effektivt efter avslutad utbildning.

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering handlar om att öka er hemsidas synlighet i sökmotorer genom att arbeta med hemsidans innehåll, struktur, exponering samt användarnas upplevelse. Genom sökmotoroptimering genereras mer relevant trafik till din hemsida som i sin tur leder till en ökad försäljning.

Är du intresserad?

Hör av dig till hej@sebastianhallenius.se så bokar vi in ett möte!

Gillade du inlägget?