Julen och e-handel

Julen är en tid då e-handeln blomstrar precis som all annan handel, presenter ska köpas, mat ska inhandlas och svenskarna slänger pengar som aldrig förr.  Att det är en hård konkurrens på nätet är det inga tvivel om och hur hanterar man julen som e-handlare.

Först och främst måste butiken vara rustad för julen, servern ska palla trycket och inte överbelastas så sidan blir som en snigel. Titta över er serverlösning!

Julskyltning är en omtvistad punkt, många tycker det är onödigt men  visst kan det ge en extra liten skjuts. Jag ska själv pynta min butik lite i dagarna, kanske en tomteluva eller några kulor så man ser att julen är här.

Erbjudanden är ett av julens måsten! Att locka till köp med köp 2 produkter få den billigaste på köpet är en klassiker. Rabattkuponger, fri frakt, förlängd bytesrätt och andra förmåner lockar kunder till att handla hos dig. Det gäller att övertyga kunden om att det är ett fynd och att det blir en bra julklapp.

Det alla e-handlare slarvar med är produktbeskrivningarna. Jag vet själv hur svårt det är och har satt mig ner och försökt slipa på dom men det är otroligt svårt att generera innehåll till vissa produkter. Men det är bara att kämpa på och få massa gott innehåll som sökmotorerna älskar.

Titta nu igenom er butik och se om ni kan komma på något skoj erbjudande, lite pynt och håll butiken snabb!

Jag önskar alla e-handlare en god försäljning till julen!

Gillade du inlägget?

   
       

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *