Nyhetsbrev och bilder

En sak som jag märkt är att många företag väljer att skicka nyhetsbrev som bara består av en massa bilder utan någon som helst text. Det blir ju säkerligen snyggt men om jag öppnar ett sånt här nyhetsbrev i Gmail så är alla bilder blockerade av säkerhetskäl.

Jag tog första nyhetsbrevet som byggde på bilder i min inkorg och när jag klickar mig in på det möts jag av bilden här nedan. Det är Bodystores nyhetsbrev och det är inte direkt någon attraktiv syn som lockar till köp. Man får inte någon information om vad nyhetsbrevets innehåll när man skummar igenom. Det enda som räddar Bodystore lite är att man angivit en beskrivande ämnesrubrik (10% på John Masters – Kampanjpris på Ecnaclyn) som ger kunden en aning om vad nyhetsbrevet erbjuder och att man kan klura ut en del genom filnamnen.

Det finns värre exempel än Bodystore där man inte haft en bra ämnesrubrik, inga relevanta filnamn, ALT-texter eller deklarerat storlek på bilderna där man bara möts av: Ett företag som har ett betydligt bättre nyhetsbrev och som bygger upp det med text och inte endast på bilder är ICA. Här kan man snabbt skapa sig en överblick över innehållet utan att behöva aktivera bilderna. En sån här layout gör mig betydligt mer lockad att aktivera bilderna trots att jag inte behöver göra det eftersom innehållet når fram till mig utan bilderna. Länkar i nyhetsbrevet är synliga och inte beroende av bilder.

Nyhetsbrev måste vara läsbara trots att bilderna är blockerade. Man kan inte bygga ett helt nyhetsbrev på endast bilder och när de sedan är blockerade så visas inget innehåll alls.

Vad ska man då tänka på om man väljer att använda bilder i sina nyhetsbrev?

Ange en beskrivande ALT-text för alla bilder då vissa klienter ersätter blockerade bilder med ALT-attributet.

Använd inte bilder för viktigt innehåll så som länkar till din hemsida, call to actions, rubriker och så vidare.

Ange HEIGHT och WIDTH för dina bilder då vissa klienter sätter dessa till 0.

Gillade du inlägget?

   
       

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *