Pinterests Pin it-knapp för WordPress


Pinterest blomstrar och allt fler användare strömmar till och det finns en hel del trafik att hämta därifrån. Tänkte göra en snabb och enkel guide till hur man lägger till en Pin it-knapp i WordPress utan att använda ett tillägg.

Det är två små kodsnuttar vi ska använda oss av, en ska in i functions.php och den andra ska in i single.php, där du vill att knappen ska synas.

Funktionen som ska läggas till i functions.php är till för att hämta den första bilden i inlägget och är inspirerad av WPrecipes.com.

Klistra alltså in följande kod i functions.php:

function pin_it() {
 global $post, $posts;
 $first_img = '';
 ob_start();
 ob_end_clean();
 $output = preg_match_all('/<img.+src=[\'"]([^\'"]+)[\'"].*>/i', $post->post_content, $matches);
 $first_img = $matches [1] [0];
 if(empty($first_img)){ //Defines a default image
  $first_img = "/images/default.jpg";
 }
 return $first_img;
}

Som du ser om du blickar igenom koden kommer den att hämta en default-bild om det inte är någon bild i inlägget. Släng upp en bild som du vill ha som default och ersätt den nuvarande URL:en till den nya sökvägen.

För att visa Pin it-knappen behöver vi klistra in följande kod där vi vill att den ska synas. Förslasvis i single.php där du har dina andra knappar för Facebook, Twitter och liknande.

<a href="http://pinterest.com/pin/create/button/?url=<?php echo get_permalink(); ?>&media=<?php echo pin_it() ?>&description=<?php the_title(); ?>" class="pin-it-button" count-layout="vertical">Pin It</a>
<script type="text/javascript" src="http://assets.pinterest.com/js/pinit.js"></script>

Knappen kan ha lite olika utseenden, men det är bara att ändra count-layout=”vertical” till horizontal för en horisontell knapp alternativt none om du inte vill visa räkneverk.

Så här kommer det se ut om allt lyckas:

Pin It

Gillade du inlägget?

   
       

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *