Spotify kräver nu Facebook-konto

Spotify har alltid legat mig varmt om hjärtat och det gör det fortfarande men det dyker alltid upp någon liten nackdel när företag som Spotify gör en deal med stora aktörer. En av dessa nackdelar är att efter Spotifys deal med Facebook är du nu tvungen att registrera dig med ditt Facebook-konto och det är inga undantag.

Surfar vi bort till Spotifys registreringssida möts vi av texten:

“You need a Facebook account to register for Spotify. If you have an account, just log in below to register. If you don’t have a Facebook account, get one by clicking the ‘create an account’ link below.”

Det här kanske inte är så hemskt egentligen men för många är det dåligt då det är en hel del som inte vill ha Facebook av olika anledningar. Det märks inte minst i Spotifys supportforum där Spotify lämnade ett svar innan idag,

“Hey Guys thanks for your question, Unfortunately you will need a Facebook account to access Spotify from now on, unless you already have an account set up.This does not stop you creating the Facebook account adding nothing to it and making it totally private as the Facebook account does not have to be actively used”.

Personligen har jag inga problem med det här då jag glatt kopplar ihop mitt Facebook-konto med Spotify men det verkar vara en hel del ute i världen som reagerar på det här. Frågan är varför det måste vara obligatoriskt? Facebook lär inte få några nya användare direkt och Spotify lär ju få användare från Facebook oavsett då de användare som är intresserade av Facebook-funktionen glatt registrerat sig genom Facebook Connect. Man kunde då haft en öppet formulär för dom användare som inte är intresserade av Facebook, känns inte som någon större förlust för något av företagen?

Vi får anta att Spotify fått ett riktigt bra erbjudande som man absolut inte kunde tacka nej till.

Vad tycker ni? Bra eller dåligt?

Gillade du inlägget?

   
       

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *