Webbläsare Marknadsandelar

Vilken webbläsare som är störst enligt statistiken är det ingen tvekan om, Internet Explorer sitter på tronen. Många med äldre versioner som verkligen borde skrotas.

Men jag tycker faktiskt att Internet Explorer börjar så smått få grepp om sn webbläsare med Internet Explorer 9. Det är en Beta än så länge men jag gillar den bättre än alla tidigare versioner av webbläsaren. Man har skalat bort mycket och kör på ett enkelt Chrome-gränssnitt. Marknadsandelen ligger mellan 55-60%. Nog om Internet Explorer.

Webbläsaren som sitter på andra plats är Mozillas Firefox som jag personligen slutat använda för något år sedan. När det gäller tillägg så är den outstanding men jag upplever den som långsam. Marknadsandelen ligger på 22-23%.

Tredje platsen sitter Chrome på, min egen favorit. Den är snabb och enkel samtidigt som det finns en hel del tillägg att välja mellan. Man sitter på en marknadsandel runt 9-10%.

Därefter kommer Safari på 5% och sedan Opera på runt 2%.

Jösses, vilket spann det är mellan de olika webbläsarna. Det har dock krympt sakta men säkert och det som har hållt i sig är att Internet Explorer tappar till sina konkurrenter och framför allt till Chrome och Firefox.

Kommer Internet Explorer tappa tronen?

Det är en lång väg att gå och jag tror inte det kommer ske på väldigt lång tid och speciellt inte när man nu börja rycka upp sig ur träsket och börjar leverera en vettig webbläsare.

Webbläsaren som jag tror kommer vinna i långa loppet är Chrome.

Gillade du inlägget?

   
       

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>