Optimera för Youtube

obama-speech

Youtube är utan tvekan den största sajten för videodelning men Youtube är också en av de mest besökta sajterna i hela världen. Varje dag läggs det upp hundratusentals filmer och det sker mer än 1 miljard filmvisningar varje dag. Det är ofantligt stora siffror och när man lägger upp en film blir filmen lätt en droppe i havet som ingen märker. Hur gör man då för att lyckas med Youtube? Man brukar säga att de första 15 sekunderna är den mest kritiska tiden för ett klipp. Man måste fånga tittarens intresse och få personen att vilja se vidare. Det finns en …

Optimera för Youtube →

Explosioner i Oslo

Vårt grannland Norge drabbades av en misstänkt terroristattack tidigare idag då en eller flera bomber exploderade i Oslo. I filmen ovan kan ni se hur det ser ut på platsen en stund efter attentatet.

Rebecca Blacks nya låt

Rebecca Black släppte sin nya låt, ”This Is My Moment” i måndags och att den släpptes på just en måndag förklarar väl hur mycket hon vill gå vidare från hennes tidigare låt, ”Friday”. Vad tycker ni om Rebecca Blacks ny låt?

YouTube Symphony Orchestra 2011

Youtube har som ni säkert hört haft ett litet projekt där man kunnat söka till att få framföra sitt bidrag live på Youtube Symphony Orchestra 2011 i Sydney. Efter auditions och ett gediget arbete är det nu dags för liveuppträdandet för nu är det final och du kan se finalen på Youtube.

YouTube köper tjänst för bättre film

YouTube köper nu upp företaget Green Parrot Pictures som är ett irländskt företag som ska hjälpa YouTube att förbättra kvaliteten på filmerna. Företaget har byggt en teknik som ska göra under med filmklippen med både snabbare uppspelning, bättre kvalité och mindre bandbredd. YouTube berättar även att 35 timmar film laddas upp varje dag varav mycket är filmat med mobiltelefoner.

Jordbävning i Japan

Med tanke på den tragiska händelsen i Japan där en kraftig jordbävning skapade en tsunami som orsakade en enorm förödelse tänker vi publicera lite filmer som skildrar jordbävning. Det är många filmer och berättelser som läggs ut på nätet och på Youtube är det filmer som skildrar jordbävning som just nu får flest visningar. Filmerna ger en lite perspektiv på tillvaron. Våra tankar går till de drabbade.

700 miljarder Youtube-videos visades 2010

Youtube skriver att över 700 miljarder Youtube-videos visades under 2010 och att mer än 13 miljoner timmar innehåll laddades upp. Lite snabb räkningen ger oss att ungefär 850 000 minuter innehåll och 1,9 miljarder visningar sker per dag. Det är helt sanslösa siffror och man får nypa sig i armen för att förstå hur mycket det faktiskt är.

Nedräkning till nyår på Youtube

Nedräkning till nyår på Youtube är precis vad som sker nu. Om du missat det så har Youtube en nedräkning till nyår där man har en video innanför varje lucka. I skrivande stund är det 9 dagar och 7 timmar kvar till nyårsafton enligt Youtube och således 9 filmer kvar. Är en del roliga klipp så in och kolla på nedräkningen! Dagens video: